Projecten

Ördöngős is flexibel en geschikt voor vele gelegenheden:

Voor het begeleiden van Hongaarse dans.

Als sfeervolle omlijsting van recepties, diners of feesten.

Informeer naar de mogelijkheden voor muziek en/of dansworkshops of voor een lezing over Hongaarse volksmuziek.

Ordongos trio

Trio

De basisbezetting van Ördöngős bestaat uit drie personen, die met viool, kontra en bas een volledig orkest vormen. Deze bezetting is met name geschikt voor de kleinere gelegenheden. Bijvoorbeeld als sfeervolle omlijsting van diners, recepties, openingen e.d. Alle muzikanten bespelen meerdere instrumenten, zodat er veel afwisseling is in klankkleur en repertoire.

Het trio is ook zeer geschikt voor de begeleiding van Hongaarse danshuizen en dansworkshops.

Hongaars danshuis

Ördöngős speelt al vanaf 1985 in het Hongaarse Danshuis in Utrecht. Met deze ervaring kunnen we voor u een danshuis organiseren, waarbij wordt samengewerkt met ervaren dansleiding.

Workshops

Ördöngős biedt de mogelijkheid voor workshops met muziek en dans. In overleg kunnen we een programma op maat samenstellen, dat aansluit bij uw wensen. Zowel éénmalige als herhaalde workshops zijn mogelijk. Neem contact op over de mogelijkheden en de kosten.

Lezing

Door de jaren heen hebben we op verschillende reizen en workshops onze kennis over de Hongaarse volksmuziek en dans opgebouwd en verdiept. Ook hebben we veel unieke beeld en geluidsopnamen gemaakt. Tijdens een lezing geven we met behulp van meegenomen muziekinstrumenten en de opnamen een levendige indruk van de Hongaarse Volksmuziek. Een lezing kan op zichzelf staan, maar ook voorafgaan aan een concert.